Friday, December 31, 2010

Last day in 2010 with family :)

kids planning bout where to hang, what's to do, talking bout upcoming concert, who to hang with, sponsor a cool party yadda yadda yadda.. well let me tell you how i celebrate my new year.
I'm celebrating it with my family!

at least i dont have to get into a fight with my boyfriend because he theorically worry bout my safety, and i dont have to spent all my today,yesterday,and the day after yesterday feeling guilty that i cheating on my parents. btw whatever, it's my style and i repect other's too. :)

This year is GREAT. from day to day, i started to love myself more and more. yeeee~ looking back, there's nothing that make me regret. all, too perfect and should i conclude, simple? yea, everything around me is simple but there's hardly a thing that make it look like a scar, i think. i have family that love me like i'm the oldest and the youngest, i have a boy that make me realize i dont have to be like others and give me new perspection of teen's life and make me feel im beautiful. thanks love! :))) i also have friends from dua alam. haha.. one, my old-and-still friends back when i was a plain high school girl. two, my new funky friends that really rock my other side of life. haha.. even i dont know what that suppose to mean. blahh. it's not important. the most important is that, i love me so much because of people that make me feel like i'm Ain Wahida. thanks you guys. thanks Allah. :))))



breath-taking tea farm

adik adik dan ibu ibu

i dont know why i pose like this.to look cool,i think. -__-

This it, for the last day of 2010. :D

night all the people worldwide! time to sleep. and wake up in brighter sky next year! :D

*praying and hoping i wouldnt get any dream. :(

Thursday, December 30, 2010

jalan jalan tanpa shopping

Ibu: Ibu bukan tak bagi, pergilah. Tapi ibu tak bagi lah kalau ain cakap ain nak shopping, ibu tak bagilah. Nak beli apa lagi. Asyik baju je. Tak daya ibu."
Saya: :(
Ibu: Kalau cakap nak jumpa hafiz, ibu bagi. Ibu ni punya lah sporting. Ibu tak nak ain dekat Perak nanti, nak jumpa hafiz."
Saya: Ain bukan shopping sangat, ain nak pergi tu pun sebab nak jumpa hafiz lah. Tapi dia cakap dia ada class, macam mana nak jumpa. Ain takut kalau ain pergi nanti, kecewa je. Sebab tu lah ain cakap nak pergi shopping. :'(
Ibu: Cakap betul kat kak aiza, suruh kak aiza tolong hantar. Malam bukan tak boleh jumpa dia.

After calling Kak Aiza and Kak Aiza setuju(thank God and ibu and papa jugak), saya pun beli ticket tiga. Satu mektam ema, satu makteh izni, satu saya.

20minutes masa untuk bersiap, sewaktu sampai di rumah...

Ibu: Siapa pulak suruh gunting rambut! Papa cakap papa tak de langsung sebut! Cepat sembahyang, bersiap! Ikut ibu pergi Temerloh. Ish, ibu tak daya lah dengan awak ni.. :@
Neqi: Malaslah! Penat! (marah sebab ikut kak ain, and then kak ain suruh tinggal dengan papa dekat temerloh.papa pulak tak bagi buat rambut Mohawk pergi sekolah)
Saya: Ibu, tadi kak aiza ada cakap... (fikir sejuta kali nak buat proposal.90% chances of losing)
Ibu: Cakap dalam kereta nanti!
Saya: Okee.. -__-
Ibu: Angah, cepatt! Nanti ibu takde masa dah nak layan awak!
Saya: Ibukakaizaajaktidurrumahpokyulbolehtakainajakneqipergisekali! (words come out really fast.takut ibu marah lagi teruk)
Ibu: Betul? Kak aiza tidur sekali rumah pok?
Saya: Umm..
Ibu: Haa..nak pergi, cepat siket! Settlekan semua, ain. Ibu taknak balik nanti, seluar tak beli lagi, rambut tak gunting lagi!

:D


ignore the marks&spencer's



this zara is just a little purchase,ibu.sorry -_-


Tuesday, December 28, 2010

never felt more alive :D

Dirt road in his old truck
Lined with honeysuckles
Down that old beach bend
Saw the water through the trees
And the way he looked at me
With that sly southern grin
And he said, I hope you know how to swim

We took off our clothes
Through em' in the bushes
Mud between our toes
Bare white tooshes lord
How'd he get me to do it
How he talked me into it
Sunlight on the river glistened
And we were skinny dippin'

Screaming bloody murder
As he pulled me under
He took my breath for awhile
Chills from the Mississippi
Chills from the way he kissed me
We came back up with a smile
I never felt more alive

Monday, December 27, 2010

i decided Facebook is W.H.A.T.E.V.E.R

i don't know. maybe people would call me loser. but i don't care. from now on, i'll open Facebook once a week, top.

Monday, December 20, 2010

she's cute, yeah. i'm like, a fei-po. -__-

damn, why is she has to be so cute?
so fair, so straight-hair, so big eyes(not really,but still), so sexy, so-boobs, so can-wear-singlet-but-ppl-dont-look-at-me-as-sex-toy, so white armpit, so Chinese-like, so...so much better from me?
is she? is this why you comment her pic? is this what lead to your conversation with her, course you don't look like a jantan that could chat with just random girl? is this why you watch her video on fucker-sexhold-social-sucking-network Facebook? is this why you drop comment on what she did(on that video)?
hmmn..whatever. maybe i'm the one that should be more realistic, that should reduce my ego, that have to tengok-diri-sendiri so that you can't say "awak pun pernah kan?". maybe i just simply, should not be jealous.
and maybe i should allow myself to understand you and force myself to really trust you. 

Saturday, December 18, 2010

i need something Romantic to do!

 THIS IS SOO SWEET!
Wish I could be able to do All for him. :))
 
IDEA # 1
If your partner is going away for a few days, tell her that you are worried about
her so you have organized a bodyguard to look after her. Then give her a
small teddy bear.
 
IDEA # 2
Buy a packet of glow in the dark stars and stick the stars on the roof above
your bed to spell out a message such as "I Love You" When the lights go
down, your message will be revealed!
 
IDEA # 3
On a special occasion, buy your partner eleven real red roses and one
artificial red rose. Place the artificial rose in the center of the bouquet.
Attach a card that says:
“I will love you until the last rose fades.”
 
IDEA # 4
Buy the domain name of your partner's name if it is available for example
www.TanyaJohnston.com. Create a web page containing a romantic poem
and a picture of a rose. When your partner is surfing the web, casually ask
whether she has ever checked to see whether her domain name is taken. Let
her type it in to discover her page.


There are moooore actually. This is just 4%. I have read this year ago. But only accomplish some. Oh moon, hope i can sincerely make you smile. ;)


Source,

Friday, December 17, 2010

HAHA.. i dont know they keep this secret from meeeee!

Hafiz Harun practices belly dance (haha..bee, i dont know always did this!ohh..cakap orang pandai) :p
Emma Shaari has fake hair (i knew it already!she's spends hours just on her hair.duhh) -,-
Serra As wants to kill me (sometime, its hard to be famous and gorgeous.take me as an example) :p
Shahirah Jaafar has pimples in her back and like to sing Justin Bieber's song in toilet (err,really. well, it's okay, babe. i have some, too.HAHA.but,i didnt sang that kid's song,puhliss.HAHA) :*
Julidawatie Ismail just pissed in her pants (syg,its okay.you dont need to be malu with me.we have the SAME prob.uhuhh..kantoi) >,<
Aimie Mimie Jeffree has an imaginary boyfriend. (its perfectly normal.HELLO..) =,=
Faiz Mustafar is stucked in the toilet (well,somehow i hope this is for real.HAHA) :D



HAHA.. this is soooo funny. FB application told me these. dont be mad at me, ppl. sayang korang! muah muahh muahhhh gedik! haha

Thursday, December 16, 2010

natural face by fulltime admire

i watch these photo again and again and again. it's not the model yang ada rupa perghhh-cun-sial. but it's just simply attracted by the natural it stored there. they keep this photo natural, makeup-less, and they don't force an act in any of these. cool kann :D

this is only for his collection, maybe.haha.no,kidding

Hahh..Prince, bila awak nak beli Dslr awak? Nanti boleh tak  suka tak sudi tak awak capture every pose, every angle, every laugh, every hand gesture, everyThing that i do? Hee~ I'm self-promote myself, here. -,-' HAHA.. stop it, ain. Have some price, be more Natural yourself. >,<

Wednesday, December 15, 2010

family ridey~ :D

i just went back from family's vacation. (it's not really vacation). papa ada dinner. so kami ikut papa stay there, in sydney(haha.ni tipu ja). Have fun a lot! :D

See, we did activities other than shopping! Good good. :D


this is only Sampingan, okay? :p


There are more, actually. tapi nak upload, punyalah mak-aiii. lambat.

Thursday, December 9, 2010

Surat Cinta (erkk,)

HAHA.. maybe we should take some for our BM essay. ;)
this is not my work. i simply copy from someone else FB note's.

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurikanostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjah segala kekusutan yang membelit taliperutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan syahdu.

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin,kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan.

Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Piala Dunia 2022.

Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan akumenghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut.Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan.

Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting keruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelah aku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipashelikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diriini tidak diperlukan lagi.

Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung didalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu,tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua mesti terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas belakangku.

Derita yang kau timpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.

Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan McGyver, McDonald's,Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan.

Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan muktamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?

Yang ikhlas,
kekasihmu..

hey busybody, ask me more Q. ;)

Can you answer all of these questions without saying "I dont know"? can? 

I can, hey. ;)
(actually almost all of the answers had due it's date.it's posted on 17th nov in my FB)

Why aren't you dating the person you like?
i AM. :))


Do you currently have feelings for anybody?
yes.and he's mine now. *glad



What are you thinking right now?
I want to fuck with IMVU. I have no friend online. this game seem cool. wish someone just drop by saying 'hi' to me. >,<


When was the last time you changed in front of someone?
clothes? this afternoon


If you could change your eye, what color would you?
really REALLY black


Are you wearing anything that belongs to someone else?!?!
no. *proud seyh


Do you think someone is thinking about you right now?
Hoping


What is your hair like at the moment?
my fringe separate into two part, and one side on the back of my ear. *kusut eh? =,="


Does the last person you shared a bed with mean anything to you?
damn. i cant remember who lah. it was weeks ago. my bed at hostel damn single.


Are you one of those people who are always cold?
cold? sejuk right? no.


Has anyone said they love you in the last week?
yes. :))


Who was the last male you talked to?
papa


Why did you last laugh?
my IMVU avatar shocked like a big clumsy man. haha.. really not suit her. somebody have to fix this. -,-


What were you doing at 10am this morning?
dengar khutbah raya. err...to be honest, not fully. i was wondering what the nenek will say about me coming to masjid dengan rupa sebegini. hehe


What are you looking forward to in the next 3 months?
purchase a good compact powder, like my mum's


Do you remember your dreams?
fuck! as hate as i want to, yes. :(


Have you been to a baby shower?
think, no.


What is the last movie you watched?
white chick?


Do you have your future children's names picked out?
no.i haven't.too big matter


Do you have to drive over a bridge to get home?
haha.. same answer with mira.


Have you kissed anyone in '09 that actually meant anything?
ehee.. yes.


Were you happy when you woke up today?
um not really.


Have you talked to a complete jerk today?
no. maybe because i haven't talk to anyone accept my family.


Do you like hugs?
depend on how they hug. i hate bear hug. lemas


Have you ever cried in front of a friend?
don't remember. but i don't i had.


What would you say if you found out your ex was in a relationship?
should I say something? (COPY MIRA"S ANSWER. gang?) :D


Is there someone on your mind that really shouldn't be there?
when you ask, yes. but i read this one article this afternoon that really work on me. thanks cleo.


Who is the first person you would call if you REALLY needed help?
ibu?


Has anyone disappointed/upset you recently?
no



Are you comfortable in your own skin?
to be honest, no. that's why i need moneys.


Is your birthday in less than 6 months?
no



Are you one of those Twilight crazy people?
no


Do you feel like you have life figured out?
huh?


So, what if you married and had kids with the last person you kissed?
haha.. no! it's my auntie, bang. no way im gonna have kids with HER. >,<


Are you happy right now?
not really.


Do you have a thing for anyone you hung out with this week?
my bf? yeah.


Do you find smoking unattractive?
well..no. it is kinda attractive. but depends,


Do you want your tounge pierced?
no.


Have you done anything sneaky lately?
haha.. yes. and i still regretted it. hope wont kantoi. huhu

Monday, December 6, 2010

So everybody post this tittle today: Salam Maal Hijrah!

Kalau tak sebab hari ni dapat cuti awam, mesti ramai tak tau hari ni awal muharam kan?
Haa..btw, aku tak nak pun cakap pasal maal hijrah and stuff here. (probably because i dont have any,worth to talk about) And tittle ni pun saja untuk menunjukkan kesepakatan kita sebagai umat islam. HAHA :)
*good point here,ain. -,-

Tadi aku try googling my friend's blog(she message me her blog), tapi entah macam mana aku boleh pulak 'ter'pergi link ni. Mega site of Bible studies and information  HAHA.. then aku boleh pulak dengan muka yang tak-sedar-salah-sendiri nya, text dia tanya, 'sheila, are you conducting bible study or what?' Haha.. malu jeeee saya. -___-
Semuanya gara-gara aku terlupa letak 'S' dekat link tu. how a little thing can change our intention.

Apa apa pun, aku still nak wish 'Selamat Tahun Baru, Semua Umat Islam!' Let us together improve ourselves to be a in a better phase this time. Salam Maal Hijrah! (haa..okay,atleast ada jugak topik pasal Maal Hijrah kan?)

Sugar Town (short story:malay)

SUGAR TOWN 

You can also read this from here Sugar Town (cerpen) Just click n the link. :))


"Hey you! You ni memang tak malu kan? Nak mengintai orang." Jerit Qamelia Annatsha Al-lutfi kuat dengan tangan yang sarat menjinjing beg kertas Prada, Salabianca dan United Colors of Bennetton di kedua dua belah tangannya.
   "Tash! What's wrong?" Aria Farihan segera berpaling dari rak pakaian Zara. Tumpuannya berubah ke arah kawannya yang tiba-tiba menjerit.
   Annatsha tidak memberi respon kepada soalan Aria itu. Matanya masih lagi tertumpu ke arah seorang jejaka yang terus berjalan meninggalkan mereka. Jejaka itu seperti tidak tahu dia yang Annatsha jeritkan. Membuatkan gadis itu bertambah geram.
   "Why? What's wrong?" Tanya Aria lagi. Dia semakin tidak puas hati kerana dari tadi ada beberapa pasang mata memandang mereka.
   "No. Nothing. Just..um, nothing." Annatasha mengambil keputusan untuk mendiamkan diri. Memberitahu kawan baiknya perkara sebenar adalah seperti menulis status 'mama, saya dah kehabisan duit' di Facebook.
   "Okay. Whatever." Aria leka membelek baju dari raka pakaian butik terkenal itu. "Hey, how about this?" Tanya Aria ceria sambil menayang sehelai gaun hijau asparagus pendek di hadapan dirinya. Menggayakan gaun itu dengan lenggokan sexy.
   "Gorgeous," Jawab Annatsha separuh hati. Fikirannya masih tertumpu kepada jejaka berseluar pendek dan sweater hitam Giordana plain tadi.
   "Babe? You kenapa? Is something in your mind? You tak macam biasa." Sapa Aria lembut, menunjukkan keprihatinannya terhadap kawan baiknya itu.
   "Nah. I okay je. Aria, do you mind kalau I tunggu you dekat Starbucks je?" Dia sebenarnya sudah hilang mood untuk membeli-belah meskipun itu adalah hobinya untuk menghilangkan rasa bosan.
   Aria mengangguk curiga. Tanpa menunggu kata-kata pesanan dari Aria, Annatasha segara berjalan keluar menuju ke cafe favorite dia dan kawan-kawan perempuannya.
 
   Annatasha menghirup perlahan Caramel Brulee Latte sambil cuba menggali tambunan memori di kotak fikirannya. Matanya bertemu dengan mata jejaka itu buat beberapa saat tadi, dan itu membawa Annatasha kembali ke insiden memalukan minggu lepas.
   Dia masih ingat jejaka itu.
   "I'm a shoo-shoo-shoo, shoo-shoo-shoo, shoo-shoo, shoo-shoo sugar town!" Annatasha menari-nari riang sambil berpusing-pusing di dalam gaun satin paras lututnya di hadapan cermin. Lagu itu mampu membuatkan dirinya menyanyi riang. Dia telah menghafal setiap perkataan dalam lirik lagu 60-an itu.
   Namun nyanyian dan tarian riangnya terhenti apabila dia mendengar satu gelakan pendek tidak jauh dari situ. Dia segera berpaling ke luar tingkap besar bilik tidurnya. Dan alangkah malunya dia apabila mendapati ada seorang jejaka berdiri di luar tingkap itu sambil memerhatikan dirinya. Dan ye, jejaka itu adalah jejaka yang 'mengintai'nya di luar butik Zara itu tadi.
   Dia seperti dapat merasa darah mewarnai pipinya hingga berukar warna merah jambu. Malu apabila mengingatkan perbuatannya tadi.
   Lamunannya terganggu apabila lagu rancak 'Don't Call My Name' dari Sony Vivaz Pro-nya berbunyi. Dia mengeluh perlahan apabila nama 'Ryan' terpampam di skrin telefon touch-screen itu.
   "Tash, you dekat mana? I'm missing you here." Suara romantik Ryan Tan Sri Jafri kedengaran di hujung corong talian itu.
   "I keluar dengan Aria. Why?" Suara romantik Ryan itu sudah tidak istimewa lagi pada pendengaran Annatasha. Dia mula naik rimas dengan perangai Ryan yang sentiasa mahu mengambil tahu aktiviti hariannya. Baru seminggu couple, lagak Ryan sudah menjengkelkan Annatasha. Memang dia tidak biasa duduk dalam satu hubungan serious lama-lama. Seminggu sudah cukup buat dia jemu.
   "Malam ni I pick you up, okay hottie?" Tanya Ryan menggoda. Annatasha sudah dapat membayangkan riak wajah Ryan di talian sebelah sana. Ryan pasti sedang membuat muka 'sexy'-nya yang telah berjaya mengaut banyak pujian dari gadis-gadis di kolej mereka.
   "Tonight? Kita nak pergi mana?" Soal Annatasha sambil cuba mengingat temu janjinya dengan Ryan.
   "Prom night party rehearsal, darling!" Jawab Ryan separuh sabar, namun dia cuba menutup rasa itu dengan gelakkan kelelakiannya itu.
   "Oh. Sure. 8pm, okay? See you." Cepat Annatasha menekan butang 'end-call' di skrin telefon bimbitnya itu. Dia hampir lupa yang dia sudah janji dengan prom-partnernya itu untuk ke rehearsal malam istemewa itu. Aria telah memujuk Ryan untuk mendapatkan kebenaran dari penganjur dan pengatur acara party itu, yang juga merupakan kawan Ryan, supaya dia, Annatasha dan Tonny Ishak, prom-partnernya dibenarkan meninjau persiapan malam party itu. Kata Aria, supaya mereka dapat menyesuaikan pakaian mereka dengan tema party itu. Aria benar-benar semangat mengenai party itu. Dia malah sudah pasang harapan untuk menjadi prom-queen malam tersebut.
   Sebetulnya, Annatasha jugak memang bersemangat mengenai party tersebut. Tapi semua itu adalah sebelum ini. Sekarang, dia tidak pasti adakah dia mahu pergi ke party itu bersama Ryan. Ya, memang betul Ryan tiada cacatnya. Namun dia sedikit jangkal dengan perangai Ryan yang seolah-olah mahu satu sekolah tahu yang Qamelia Annatasha Al-Lutfi adalah kepunyaannya.
   Sebenarnya dia memang tidak pernah punya perasaan terhadap jejaka pujaan ramai itu. Kawan baiknya yang sibuk memujuknya agar mendapatkan Ryan untuk prom malam itu. Aria yang melakukan segala tugas agar mereka bersama. Dia mahu melihat kawannya itu berganding dengan jejaka yang sama hebatnya dengan partner-nya malam prom itu nanti. Tambahan pula semua murid di kelas mereka tahu bahawa Ryan Tan Sri Jafri sudah lama menyukai Qamelia Annatasha.


******

"Looking pretty." Sapa Ryan sambil menyenyit mata kirinya kepada Annatasha seraya gadis cantik itu meletakkan punggungnya di atas tempat duduk empuk Hummer H3 Ryan. Dia hanya merespon dengan senyuman manis.
   "Wahaa~ This is lovely, isn't it Tash?" Jerit Ryan sebaik sahaja mereka masuk ke dalam ball-room Hotel Prince. Tangan kirinya dibiarkan melingkar di leher Annatasha. Annatasha sedikit janggal dengan kelakuan Ryan itu. Dia tidak suka lelaki itu sesenangnya menyentuh tubuhnya. Namun dia hanya mendiamkan diri.
   Aria dan Tonny sudah tunggu mereka berdua di ruang tetamu hotel lima bintang itu, ketika mereka tiba tadi. Kedua-dua pasangan itu memakai warna pakaian yang secocok.
   "Perfect!" Sambung Aria. Matanya melilau memandang segenap penjuru ball-room itu. Tema malam itu adalah 'Night Sophisticate'. Bilik tarian besar itu sudah dihiari dengan lampu yang serba mewah dan tangga agam yang besar. Di penjuru tangga itu, instrutments musik live-band sudah diletak lengkap. Semuanya sudah hampir lengkap.
   Annatasha menilai sendiri segenap ruang bilik itu dengan kagum. Tiba-tiba matanya tertumpu ke arah seseorang di penjuru tangga agam itu. Dia segera meluru ke arah jejaka yang sedang sibuk membetulkan kedudukan drum set itu. Ryan, Tonny dan Aria sedang leka berbual dengan seorang lelaki tua berpakaian kemeja lengkap.
   "Hey.." Sapa Annatasha kasar.
   "Ye?" Jejaka itu mendongak ke atas, memandang Annatasha yang sedang berdiri tegak memandangnya dengan mata yang bulat.
   "Kenapa awak ada dekat sini? Awak intip saya ye?" Soal Annatasha melulu. Jejaka itu adalah jejaka yang sama dengan yang mengintipnya di luar biliknya dan jugak di shopping complex petang tadi.
   "Saya kenal awak ke?" Balas jejaka itu sambil meneruskan kerjanya. Respon jejaka itu cukup membuatkan Annatasha bertambah geram. Dia mengetap bibir mungkilnya untuk menahan dirinya dari marah.
   "Awak yang intai saya dekat rumah saya hari tu, kan?" Tanya Annatasha tanpa berfikir. Sebaik sahaja pertanyaan itu keluar, dia segera rasa menyesal kerana membuka pekungnya sendiri.
   "Saya tak tahu apa awak cakap." Pendek jawapannya. Dia kemudian berdiri dan menepis perlahan bahu Annatasha untuk diberi laluan. Meninggalkan Annatasha sendirian, masih menahan malu.


*******


Rifdi Affan termenung jauh sambil baring di katil bujangnya. Tangan kanannya direhatkan di atas dahinya. Dari tadi dia tersenyum manis mengenang riaksi wajah gadis cantik itu.
   Dia masih teringat wajah Annatasha dari cermin besar bilik tidur puteri itu. Wajahnya manis dan riang sekali. Seperti tidak ada sedikit pun rasa risau dan takut, seperti hidupnya ditakdirkan sempurna sesempurna wajahnya. Dia, secara tidak langsung membuat Eddy tersenyum dengan lagaknya yang comel itu.
   Eddy mengibau kembali pertemuanya dengan Annatasha di shopping complex petang semalam. Dia memang tiada niat untuk mengintip atau 'mengitai' gadis itu, seperti yang disabit Annatasha tadi. Bukan salahnya apabila dia terserempak dengan gadis itu di dalam kesibukan orang ramai membeli-belah.
   Sapaan Annatasha ketika dia membuat persiapan untuk malam prom night itu, sejujurnya memang telah dijangka Eddy. Gadis berani macam Annatasha itu tidak mungkin takut untuk menegakkan haknya. Namun dia tetap rasa seronok kerana sekali lagi dia diberi kesempatan untuk menatap muka sempurna gadis itu.
   Walaupun jauh di lubuk hatinya, dia sedikit terkilan mengenangkan Annatasha sudah mempunyai teman untuk malam prom itu nanti.
   "Rifdi Affan, come on. Kau ni berangan je tau. Dia tu puteri, tak mungkin dia nak dekat kau." Kata Eddy kepada dirinya kuat, agar dia dapat menerap ayat itu ke dalam otaknya. Agar dia tidak bergantung harapan yang tidak mungkin muncul.
   "Dah. Jom pergi kerja!" Ajak Eddy bersemangat sambil mendukung Pitam masuk ke dalam beg simpangnya. Dia akan membawa kucing Siam yang dijumpanya di belakang rumah itu kemana mana sahaja dia pergi. Pitam tidak mendatangkan masalah buat tuannya. Dia mendengar kata dan pandai ke pangkuan tuannya jikalau mendengar bunyi basikal Eddy setiap kali ingin pulang.


******

Eddy perlahan-lahan mengatur langkah penuh teliti ke arah suara tangisan yang menerpa ke telinganya dari tadi. Tangisan itu kedengaran sayu sekali.
   Langkahnya terhenti apabila dia nampak tubuh seorang gadis terjengkul-jengkul menahan esak di taman English-garden style di tepi rumah besar itu. Dari tempatnya berdiri, dia sudah boleh cam gadis itu. Dia teragak-agak mahu mendekati gadis itu. Separuh jiwanya, begitu mahu mendekati gadis itu. Namun separuh lagi mengingatkan dirinya agar tidak bertindak berani.
   Meoww.. Eddy tersentak apabila imej yang ditenungnya dari tadi ditemani Pitam. Dia segera membuka beg simpangnya untuk memastikan apa yang dilihatnya sebentar tadi salah.
   Alamak... Keluh Eddy perlahan apabila dia dapati Pitam sudah hilang dan berada di sisi Annatasha!
   Annatasha segera memaling wajahnya ke arah Eddy. Pipinya masih basah, daripada air mata yang dari tadi gugur tanpa Eddy tahu puncanya.
   "Awak?" Panggil Annatasha perlahan. Eddy terpana, tidak tahu apa yang harus dibuatnya. Dia mengatur langkah ke arah gadis itu.
   "Awak, saya sedih." Adu Annatasha sebaik sahaja Eddy menghampirinya. Pitam sudah bertemu dengan kucing gebu Annatasha. Hai..pandai kau ye. Menggatai. Usik hati Eddy.
   Tumpuannya kembali kepada puteri itu. Annatasha kelihatan sedih sekali. Eddy hampir terkejut dengan perubahan muka Annatasha. Gadis yang disangkanya tiada masalah itu kini bertukar sedih. Namun baginya, dia tetap cantik macam puteri cerita Disney.
   "Annatasha?" Eddy tidak tahu apa yang perlu dikata. Akhirnya dia keluar dengan kata-kata yang baginya, sangat bodoh.
   Eddy menghulur tangannya, menyentuh pipi lembut Annatasha. Mengesat air murni yang keluar dari sepasang mata besar itu. Tanpa dijangka, tubuh Eddy dirangkul. Annatasha memeluk tubuhnya, sambil membenamkan mukanya ke dada Eddy. Esakkannya masih tidak berhenti. Tangisan yang makin sayu.
   Eddy kelu seribu bahasa. Tidak tahu apa yang perlu dikatanya. Dia tidak biasa dengan keadaan seperti ini. Hendak pula dengan gadis istimewa ini. Dia hanya mengusap rambut hitam Annatasha kaku.
   "Kenapa takde sorang pun kisah pasal saya? Kenapa semua nak biarkan saya sorang sorang macam ni je? Biarkan saya duduk sendiri. Tak pernah faham saya!" Tiba-tiba Annatasha bersuara. Suaranya serak, dari tangisannya yang masih belum reda.
   Eddy terkaku. Dia bertambah pelik. Tidak tahu hujung pangkal percakapan Annatasha itu. Mahu sahaja dia jawab, saya kisah pasal awak. Saya nak faham awak. Namun kata-kata itu disimpannya semula.
   "Mama, tak pernah nak ambil tahu pun saya buat apa, saya makan apa, saya tinggal dengan siapa bila dia out-station. Dia lupa ke saya ni anak dia? Daddy pun sama. Yang dia tahu, bank-in duit, settlekan credit card saya. Dia tak pernah pun ambil tahu result exam saya, saya kena gantung sekolah ke apa." Cerita Annatasha penuh emosi. Dia memandang wajah Eddy dengan mata yang masih bertakung air. Eddy hanya menjadi pendengar setia.
   "And now, bila diaorang dah susah, baru diaorang sedar yang diaorang still lagi ada sorang anak. Haha.. Funny kan? Dah ada masalah, baru telefon saya, suruh anak yang dia dah tiga tahun tak cakap ni settlekan masalah diaorang." Annatasha gelak sinis. Dia mengesat air matanya dengan belakang tangannya.
   "Diaorang ingat saya ni apa? Nak jual senang-senang macam tu je. Boleh pulak nak paksa saya kahwin just in for the purpose nak settlekan hutang busnisse diaorang." Akhiri Annatasha dengan sendu yang ditahannya. Eddy terpana mendengar keluahan Annatasha. Dia tidak snagka gadis yang sempurna dan kaya sepertinya mempunyai masalah yang lebih teruk dari dirinya.
   "Saya kisah." Jawab Eddy. Annatasha memandang muka Eddy lama, tidak berkelip-kelip. Memintanya memberi penutup kata bagi ayat yang dirasanya tidak lengkap itu.
   "Saya kisah pasal awak." Ulang Eddy sekali lagi. Kali ini dengan senyuman yang benar-benar lahir dari sudut hatinya.
   Annatasha membalas senyuman itu dengan rasa selamat, puas dan yang paling penting sekali, dengan rasa bahagia. Inilah kali pertama dia tersenyum benar-benar jujur.
   "I'm a shoo-shoo-shoo, shoo-shoo-shoo, shoo-shoo, shoo-shoo, shoo-shoo, sugar town!" Nyanyi Eddy sambil disambut gelak tawa gembira Annatasha.
   "Hey jahat! Tak baik ejek!" Annatasha memukul lembut bahu Eddy yang duduk di sebelahnya, dia masih lagi ketawa menahan malu.
   "Haha.. Awak tahu tak," Eddy memandang tepat muka Annatasha. Gelakan mereka terhenti. Annatasha menunggu Eddy menghabiskan kata-katanya. "You are my sugar town."
   Dua hati itu sudah berjanji untuk cuba mengenali sesama mereka, dengan terdendangnya lagu Annatasha itu.
   Pitam sudah pun bermesra dengan teman hidupnya, Whiskies. Seperti juga tuan mereka. :)


   "I got some troubles but they won't last,
   I'm gonna lay right down here in the grass,
   And pretty soon all my troubles will pass,
   'cause I'm in shoo-shoo-shoo, shoo-shoo-shoo,
   Shoo-shoo, shoo-shoo, shoo-shoo Sugar Town~~~"





Review:
I had receive a few comments on my readers. (well really thank you! :D) Most of them post the same comment, "tak paham!"  "macam mana dengan watak Ryan and apa jadi lepas tu?"
 Yes. memang betul, cerpen ni tidak menonjolkan kisah percintaan mereka dengan lebih mendalam. Kerana apa yang ingin saya sampaikan adalah mengenai bagaimana cinta mereka bertemu. Sebab itu saya tidak memasukkan kisah mereka selepas mereka couple ect. Its a CERPEN, btw. and maybe my style of writing berbeza dengan Malaysian's writer yang lain. (minta maaf sekali lagi, kalau ini tidak memuaskan). And thanks of reading. :))


 Bonus:
Sugar Town (annatasha's version)
this is a cover by Zooey Deschanel. The original was from Nancy Sinantra

Saturday, December 4, 2010

Panorama

ahaa.. I just learn this thing from my phone. (it's not like i just have that phone.it's just...i was too busy to even survey it.ni pun orang lain yang discover. >,< )

Gambar ni actually bercantum.but it looks they blend it together kan?  Only that abang macam terkeluar dari cermin.haha

Wednesday, December 1, 2010

have an identity, AIN WAHIDA!

Okay. I've been opening this page for hours.
But yet, there is still the same blank.
Damn damn, too bad for me. I don't know what to write.
To be honest, I don't even know who i wanna be in these blogworld. :(
Sorry, i REALLY don't know myself until now. i'm such a poser. :(

One minute, i want to be Hamzah Ian the Blogger Slumber Kacang,
bur another minutes i turn up to adore a fashionista (quiet curious on this on).
Then i realize i was laughing when i read Tukang Karut's blog and planning on to write one like this.


I'm realize that i'm just somekind of loser that posedsinging in front of the mirror(if only you know what thismean). Hoping me would turn up to be one of them, popular, respected, admired, funny blogger(whatever). =,=   But the truth is, i just another chicken hearted poser. Damn damn you, Ain Wahida. Have a personality! >,<


I even took several minutes to decide on the font's color. And now i hate my page's track.

Monday, November 29, 2010

dolu dolu

ahaa~ kelakar betul bila tengok gambar yang di tag pok chick
semua gambar yang dah lama sangat. gambar yang aku tak pernah tengok pun, sebelum ni.
(ada satu ni, pernah tengok)
yang best nya, muka makcik makcik makcik dengan pakcik dengan papa aku semua lain gila.
HAHA.. lawak jee. 

Tengok ni. :D

papa yang tongkat dagu tu! haha
A powerful lady that carry 8 wonderful humans. :))


Cannot stop the curiosity of our look decades from now. Hope I'll reach that day. :)

Sunday, November 28, 2010

Senior..

We were opened up to a unregular topic yesterday.
It was, Which You Prefer Most.
I vote for, Junior. I love being junior. It's just you can get spotted in the light more than kids in higher grade. And when you were junior, everything seem joyful and innocent right? You can run around, laughing till your head off, sitting next to boy and you don't even feel a thing, pull up hands to ask teacher questions. And plus, we'll look more cute right? tehee~ :D

But he actually vote for the other side.
He said, being a senior you can do whatever you want to. And you will be respect more bla bla bla. Okay, maybe it's for you. This wasn't happening to me. My senior year wasn't little or much like that. -,-


My argument: I think, the definition of senior is..bully gang-popular-thing. But I don' get any of that. I mean, i don't do any of that.
His refutation: Haha.. No. There never be a definition like that. Who did the bully.
My turn: Fine. Brush-off the bully-point. I mean, i want me as a senior to feel like kids respecting me. Popular, you know. Like, some others younger girls admiring me, wishing themselves to be me, -thing. I really want to. >,<
His persuasion: Haha.. nonsense. You know, i kinda respect this one senior of mine. His style and things. But i never told him. The thing is, people would never tell people that he fond them. It just look silly, they come to you and said, I admiring you.
Point taken!
but was I be like the one he pictured to anybody? 

 

Wednesday, November 24, 2010

Routine

haish..sekarang ni hidup saya kembali seperti sejarah. 
Bangun pagi, gosok gigi~ (if you call 2p.m. tu pagi),
Sarapan (if you call nasi lemak is for sarapan),
Then pergi kerja. Huh.. what a bosan routine kan?
Aku tahu..
Lepas balik tu pulak, just bersiap untuk tidur dan kemudian, habiskan satu movie mengenai rumah tangga, according ti njang(wth).
ONCE AGAIN: what a bosan routine kan? 
Aku tahu. :(
cry me a river. :(
i dont even have time to go to saloon, check FB's notification, helping my mum sidai kain(now, this is more fake than true), finish my novel and i have no time to update YOUU, my blog! :'(

BTW hey, 'Berani Kiss?' sudah diupdate dalam laman sesawang penulisan2u.my. Thanks for reading. :))
BERANI KISS? 4 
(actually it's the fifth kiss. but since i combine 1st and 2nd togather,, )

Saturday, November 20, 2010

kerja hiyahhhh~

kena kerja lagi. memang nasib badan. hmm. tapi nasib baik takde apa apa halangan iman(macam sebelum ni), hari ni aku berjaya memakai semula uniform kerjaku.


"V-power penuh, boss? :)"
"Oh hee.. Ada Bonuslink? :)"
"Terima Kasih, Datang lagi!" :D

Dialog wajib. ill-omened! kalau tak cakap, kena potong markah. and then cukup dah peti negative, kena dengar ceramah yang berhormat. huh huhh.. -__-

Haha.. and here gambar nya! :D  tiba-tiba je. saya pun tak tau kenapa saya nak upload gambar ni. mungkin saya nak orang tengok muka saya kot. since takde lagi gambar saya sorang dalam blog ni. or better still, saya nak menghargai gambar yang saya dah tangkap ni(bukan saya yang tangkap, tapi saya yang posing) >.<



Berani Kiss? (Fifth Kiss)

Minta Maaf Kalian. Saya missed upload Fourth Kiss. Tapi nanti saya akan uploadkan semula. Untuk Fourth Kiss, kalian boleh baca di 
http://www.penulisan2u.my/2010/10/novel-berani-kiss-3/



Berani Kiss?


Bab 5


Boy tersenyum mengingat kisah tadi. Pemandangan langit di luar tingkap biliknya direnung dengan rasa puas. Bukan main terkejut lagi Giana apabila dia mendapat tahu tentang pekerjaannya itu. Malah riak muka itu bertambah terkejut apabila dia mendapat tahu siapa boss barunya.
                “Aw-awak?” Ayat pertama yang muncul dari mulut mungkil Giana. Matanya terbeliak besar. Masih lagi bertukar pandangan dari papan nama itu ke muka Boy.
                “Kenapa?” Soal Boy dengan nada serius. Dia cuba menahan gelak. Matanya mengambil kesempatan memerhati riak wajah Giana.
                “Um..takde lah. Saya tak berapa faham dengan kerja saya ni. Penjagaan luaran dalaman tu kan jaga imej artis? Tapi kenapa pulak awak?” Giana mengeluarkan persoalan yang dari semalam dia cuba cari jawapannya.
                “Wait wait.. Siapa pulak yang pandai-pandai bagi briefing dekat awak pasal kerja ni? Saya rasa saya tak lantik siapa-siapa selain saya sendiri, untuk bagi penerangan dekat awak.” Lain yang ditanya, lain yang dijawab.
                Giana hanya mendiamkan diri. Memang betul kata lelaki itu. Dia yang pandai-pandai mentakhtakan sendiri pangkat dan kerjanya.
                “Penjagaan luaran dan dalaman tu jaga kesihatan, kebersihan and kesucian luaran dan dalaman saya.” Bisik Boy ke telinga Giana. Dia sudah berdiri betul-betul bersebelahan Giana.
                Muka Giana merah padam apabila suara itu dirasanya benar-benar hampir dengan dirinya. Penerangan Tuan Muda itu masih tidak jelas. Namun dia dapat merasakan satu muslihat yang aneh. Seperti dirinya dipermain.
                “Tak. Saya tak faham. Apa tu?” Soal Giana jujur. Dia cuba menjarakkan dirinya dengan boss barunya itu.
                “It’s okay if you don’t understand now. Soon you’ll know. Lagipun, lama lagi awak akan bekerja untuk saya.” Jawab Boy yang sudah kembali ke mejanya. Dia menghadiahkan kenyitan mata untuk gadis di depannya itu.
                Boy tersenyum nakal apabila memori tadi menjenguk masuk fikirannya. Setiap wajah dan pergerakan Giana jelas terpampam di skrin memorinya. Mata Giana yang membulat apabila dia memberitahu siapa dirinya, mulutnya yang bukan main lancang mengeluarkan pertanyaan, pipinya yang berubah merah jambu apabila dia menghampirinya, semua menjadi santapan memori Boy untuk dia tersenyum puas. Sebenarnya dia sengaja buat-buat tidak mahu ambil tahu nama Giana, padahal dalam hatinya sudah menyambut nama itu.
                Boy yakin dia mampu melembutkan hati gadis itu. Kerana sebelum ini pun dia tidak pernah kalah dengan title-nya sebagai playboy itu. Dengan rupanya yang berkacukkan darah Melayu, Cina dan Thailand, dia tidak pernah mensia-siakan anugerah itu. Pasti ada sahaja mata yang terpaut dengan renungan matanya. Dan setiap hari, ada sahaja nama baru yang muncul di skrin telefonnya. Ada sahaja watak baru yang datang bertandang ke rumahnya setiap malam, menemani tidurnya.
                Biarpun dia telah menerima padahnya dengan rasa tapak tangan Giana, dia tetap tekad untuk mencuba permainan ini. Dia yakin permainan ini dicipta untuk menguji kehebatannya sebagai lelaki yang mampu meruntuhkan hati setiap gadis.
                “Ni kopi,” Sampuk Giana menghentikan lamunan Boy.  Cawan yang lengkap berpiring diletakkan kasar di atas mejanya.
                “Hold on. Awak nak pergi mana?” Halang Boy sebelum Giana melangkah keluar biliknya.
                “Tolong kemas dekat bawah.” Jawab Giana selamba sambil menunding jari ke luar.
                “Apa? Remember, you are not orang gaji untuk rumah ni. Awak, orang gaji untuk saya je!” Perintah Boy jelas. Dia mendekati Giana yang sudah terjerkah sedikit kebelakang. Giana seperti terkejut dengan ketegasan dirinya.
                “Awak kerja dekat sini untuk saya sorang je, okay?” Tanya Boy yang lebih kepada penegasan. Namun suaranya kali ini lebih lembut berbanding tadi. Badannya membongkok memandang tepat muka Giana yang akuh di posisinya. “Kerja awak dekat dalam bilik ni. Jaga keperluan saya. Sebab saya busy dengan schedule, so saya memang memerlukan penjaga yang boleh jaga everything inside and out of my underpants. Boleh Giana?”
                Baru sahaja Giana hendak buka mulut menentang kata-kata Boy yang dirasa keterlaluan itu, bibirnya dicuit jari lelaki itu.
                “No. When I ask, no way you can say no. Awak dah jadi saya punya since your father agree nak awak bertanggungjawab, remember? By the way, I will not order too much from a girl like you. Lagipun apa je lah yang budak macam awak ni tahu, kan?” Boy mengakhiri kata-katanya itu dengan senyuman yang kononnya ikhlas.
                Giana hanya mampu mengetap bibir. Geram diperlakukan begitu. Rasa menyesal dan marah saling bercampur. Dia memandang Boy dengan rasa meluat. Bencinya kelmarin makin bertambah, sehingga senyuman yang tiada cacatnya itu pun dilihatnya dengan rasa geram.



**sorry sebab bab kali ni pendek jugak. -__-

Friday, November 19, 2010

spongebob tut tutt.. XD

HAHA.. karut jee? 
*maluuu~


video
p/s: The resolution for this video is for picture message. 




I love you so much, the-guy-with-red-cap!


Btw, i'm Proud i made something for him. Hee~ ;)

Tehee~ Comel kan kan? SUKAA! :D
Eh chup, jangan salah faham.
Bukan saya ni kejam sangat buat kaki dia ini macam, he's the one yang nakal.
Btw, i love myself!for paksa dia look cute. HAHA.. really,he looks cute.

Thursday, November 18, 2010

Berani Kiss? (Third Kiss)

Berani Kiss?



Bab 3



Singkatnya! Gerutu hati Giana. Dia mengkaji imej yang terpapar di cermin besar itu. Dress putih-biru itu mendedahkan sedikit paha gebunya. Benar-benar ‘muat’ dengan susuk tubuhnya yang lengkap pakej itu.
            Giana melurutkan ikatan rambutnya. Dan kemudian menyikat rambut lurus melepasi bahu itu. Dikemaskan semula ikatan yang tadi ditanggalnya. Bersedia untuk melakukan tugas!
            “Cik Giana?” Gadis itu tersentak mendengar sapaan dari suara yang tidak dikenali itu. Dia segera berpaling, dan mendapati seorang perempuan pertengahan 50-an, berpakaian sama sepertinya.
            “Ye?” Jawab Giana dengan senyuman tanda salam pengenalan.
            “Tuan Muda nak jumpa Cik,” Beritahu perempuan itu dengan nada yang lembut dan bagi Giana, sedikit kehambaan.
            “Okay! Dekat mana, mak cik?” Balas Giana bersemangat. Rambut ekor kudanya turut serta bergoyang.
            “Dalam bilik tuan.”



* * *



DALAM BILIK TUAN?
            Giana mengetuk pintu bilik di tingkat kedua rumah agam itu perlahan.
            “Masuk!” Arah satu suara dari dalam.
            Giana mengeluh kecil sambil memulas tombol pintu. Berkebil-kebil mata Giana apabila sangkaannya mengenai ‘bilik’ itu benar.
            Bilik tidur! Bilik tidur Tuan Muda! Benar sangkaan lucunya awal tadi. Dari awal tadi, dia cuba menolak sangkaan lucunya bahawa ‘bilik’ yang dimaksudkan mak cik tadi adalah bilik tidur. Dia memujuk hatinya, yang bilik itu merujuk kepada bilik mesyuarat, atau, bilik apa-apa sahaja yang lebih sopan.
            Giana mengerling ke segenap ruang bilik itu. Memerhati keluasan bilik mewah itu.
            “Awak, boleh mulakan kerja pagi esok.” Arahan suara itu mengembalikan fokus Giana kepada lelaki yang sedang duduk di meja tunggal itu. Lelaki tadi? Ahhaa.. Lelaki yang menciumnya tadi!
            Tuan muda? Apa? Dialah Tuan  Muda yang mak cik tu cakap? Dan aku dah kasi dia hadiah, sebelum aku mula kerja.
            Mengingatkan insiden tampar tadi, darah Giana serta-merta naik ke muka. Pipinya merah, menahan malu akibat perbuatannya tadi. Dia hanya tunduk memandang lantai.
            “Kenapa? Tak sedia lagi nak kerja?” Giana segera mendongak kepalanya untuk memandang arah suara yang dirasanya amat dekat itu.
            Badan Giana terjerkah kebelakang apabila dia mendapati wajah lelaki itu benar-benar hampir dengan wajahnya. Tuan Muda itu membongkokkan badannya, memandang wajah Giana tepat. Namun kedua-dua belah tangannya disembunyi di dalam poket seluar.
            Giana segera membetulkan posisi mereka. Dia mengambil dua langkah kecil ke belakang.
            “Tak! Dah lama sedia!” Dia mengejas badannya agar berdiri tegak. Dan mukanya menggambarkan dia serius mengenai kerja barunya itu.
            “Oh.okay.” Dua patah jawapan lelaki itu. Sedikit terkejut dengan kegigihan Giana dengan ‘kerja’ yang bakal diberinya itu.
            “Jadi?”
            “Jadi?” Tanya Tuan Muda itu semula.
            “Penjagaan luaran dan dalaman, saya dijadualkan nak jaga siapa?” Tanya Giana dengan yakin.
            Pemuda itu tidak dapat menahan rasa geli hati. Dia melepaskan ketawa besar. Kelakar dengan gelagat dan semangat Giana. Padanlah perempuan ni bersemangat sangat. Kerja Penjagaan Luaran dan Dalaman rupanya. Geletek hatinya.
            Giana hanya menahan sabar dengan reaksi majikannya itu. Dia cuba menguntumkan senyuman.
            “Dah habis?” Sapa Giana selepas gelakan dari tuannya itu reda.
            “Dah. Dah,” Balas tuannya itu. Masih ada sisa baki ketawa.
            “Kalau dah habis, boleh saya dapatkan jadual kerja saya?” Tegas Giana.
            “Okay okay. Pagi esok, start Penjagaan Luaran dan Dalaman awak.” Arahnya cuba bersuara serius, tetapi nyata dia masih kurang berjaya. Giana yang di hadapannya, jelas sedang menanti kata putus dari majikannnya. “Awak bertugas untuk Adam Jafri.”

Berani Kiss? (Second Kiss)

Berani Kiss?



Bab 2
           


Giana terpana memandang pemuda di hadapannya itu. Masih tidak percaya dengan apa yang dialaminya sebentar tadi.
            Lelaki handsome berpakaian kemeja kemas putih dan seluar jeans cream itu baru sahaja MENCIUMnya.
            Dan bukan itu sahaja, lelaki itu turut mengatakan tiga patah perkataan.
            You. Are. Qualified.
            Kejap kejap kejap. You are qualified?
            “Boleh jalan tak?” Mengeletar seluruh badan Giana apabila suara lelaki itu menyentuh fikirannya.
            “Apa?” Giana yang masih terpinga-pinga cuba mencari kekuatan untuk mengimbangi semula dunia realitinya.
            “Nak I dukung ke? Dari tadi tercegat dekat situ, kalau takkan masuk, I tutup semula pintu.”
            Oh right. Baru dia ingat tujuan asalnya ke sini. Giana ligat mengangkat beg pakaiannya dan segera masuk ke dalam ‘istana’ itu. Dia hanya mengekori lelaki itu dari belakang, sambil memerhati susuk tubuh sasa lelaki itu dari belakang.
            “Nah..ni baju kerja.” Lelaki itu mencampak helaian baju uniform kepada Giana. Dengan teruja, dia mengibas baju kerjanya itu.
            “Apa?” Gaun putih-biru atas lutut yang masih dipegang Giana, dikajinya teliti. Kerja apa agaknya yang berpakaian begini?
            “Kalau tak nak, boleh keluar and suruh bapak you bayar balik bidadari I.” tegas lelaki itu, seakan tahu apa yang bermain di fikiran Giana. Gadis comel berdiri di hadapannya itu mengalih pandangannya daripada baju uniform itu kepadanya.
            Bidadari? Oh yea. Kereta sial tu?
            “Um boleh saya tau, department mana saya kerja?” Suara Giana keluar tersekat-sekat. Dia masih memegang bajunya itu, sambil memandang tetap muka lelaki itu.
            “De-department?” Gelak sindir lelaki itu. “Oh yes. Department. Department penjagaan luaran dan dalaman.”
            Panjagaan luaran dan dalaman? Pekerjaan bidang apa tu? Tak pulak Giana dengar sebelum ini. Mungkin dia ditugaskan untuk menjaga penyanyi atau pelakon atau model di syarikatnya. Fikir Giana sedetik.
            Matanya yang dipenuhi persoalan kemudian secara automatik terbeliak. Setelah beberapa minit baru Giana tersedar bahawa sebentar tadi, lelaki yang melemparkan baju kepadanya ini telah mencium bibirnya!
            Seakan suatu kuasa telah menggesa gadis itu, Giana menghampiri lelaki itu. Hanya satu inci tubuh mereka bercanggah. Giana terpaksa menjengket kaki untuk menyamakan aras mukanya dengan ‘lawannya’ itu.
            Pang! Penampar singgah di pipi bersih lelaki itu.
            “Ahh..what the,?” Jeritnya kuat. Tangannnya meraba-raba pipi yang baru sahaja ditampar gadis berani itu.
            “Itu untuk cara awak menyambut tetamu,” Balas Giana spontan.





* * *



Boy mengusap pipinya perlahan. Kesan merah hasil tamparan budak baru itu masih lagi tidak berkurangan.
            Berani. Dengus hatinya.
            Tidak pernah sebelum ini, dia dilayan begini dalam hidupnya. Kalau setakat kiss, perempuan mana yang kisah? Zaman sekarang, benda macam tu dah tak diambil peduli. Hendak-hendak pulak dalam Bandar pergaulan bebas seperti ini. Kiss itu umpama salam. Fikir Boy.
            Apatah lagi dirinya yang selalu sahaja berjaya menjuarai hati wanita. Boy nyata tidak pernah tewas dalam mencuri hati kaum Hawa. Dengan berbekalkan muka mixed-blood yang innocent dan nakal, Boy mampu menakluki hati sesiapa sahaja. Selama ini dia yakin bahawa dia tidak akan gagal meruntun hati wanita. Tetapi tidak lagi, untuk detik ini.
            Namun begitu dia mendapati dirinya tersenyum, seraya mengingati insiden tadi. Memang salah dirinya jugak, tiba-tiba nak buli perempuan tu. Bisik hatinya.
            Boy bangun perlahan dari katil empuknya. Dia merenung jauh keluar tingkap. Cuba menyingkau pita tape memorinya, ketika budak baru itu datang.
            Memang, seawal langkah pertama gadis itu menjejak kaki ke dalam perkarangan rumah itu lagi, Boy sudah tertarik dengannya. Gayanya yang innocent itu telah mencuri hati lelakinya.
            Boy menarik nafas panjang. Cuba membuang segala perasaan yang bermain di dalam fikirannya. Namun semakin matanya dipejam, semakin kuat wajah mulus gadis itu mengintainya. Wajahnya yang terkejut apabila Boy mencium bibirnya. Reaksinya yang terpinga-pinga apabila Boy melepaskan ciuman itu. Dan air mukanya yang tegas dan bermaruah apabila dengan berani, dia menampar Boy.
            Akhirnya Boy membuka matanya. Ini tak boleh jadi. Perempuan macam ni mesti dikasi pengajaraan!